OP DE KOFFIE BIJ……

Op zondagochtend 10 februari geeft Muziekvereniging Meierijstad een concert onder de noemer “Op de koffie bij MvM”.

Na het eerste gezamenlijke optreden in de nieuwe bezetting, afgelopen september, zijn de leden van MvM inmiddels goed op elkaar ingespeeld en volop bezig met de voorbereidingen van hun eerste grote concert dat in het weekend van 6 en 7 april gaat plaatsvinden.

Om u alvast een voorproefje te geven, maar eigenlijk gewoon voor de gezelligheid, nodigen het opleidingsorkest, het harmonieorkest en de percussiegroep van Muziekvereniging Meierijstad u van harte uit voor een lekker kopje koffie, begeleid door o.a. de prachtige muziek van Jungle Book en Kuifje.

Het concert wordt gehouden in de Brink in Eerde en begint om 10.30 uur. De entree is gratis. Heel graag tot dan!

Geplaatst op (27-01-2019)
Door: Marloes Helmes

Harmonie Nijnsel spetterend de vakantie in

Op dinsdag 26 juni heeft Harmonie Nijnsel haar laatste repetitie voor de zomervakantie gehouden, deze avond bestaat zoals gewoonlijk uit optredens van alle orkesten van de vereniging en is toegankelijk voor iedereen. Aangezien het een prachtige zomeravond was, vond de repetitie buiten plaats en was er veel publiek op het optreden afgekomen.

Als eerste heeft de slagwerkgroep van zich laten horen met enkele bekende nummers. De blokfluitgroep stond als tweede op het programma. Deze 4 leerlingen hebben pas enkele maanden les, maar konden toch al een mooi deuntje spelen!

Na deze 2 optredens zijn de jubilarissen van de vereniging gehuldigd. Dit jaar zijn er 2 jubilarissen: Jan van de Sande is 60 jaar lid en Ilse van den Boom speelt 25 jaar bij de vereniging. Door voorzitter Wim Beeks zijn beiden in het zonnetje gezet! Jan is door de KNMO geëerd voor zijn lange lidmaatschap met een bondsspeldje.

De avond werd afgesloten door een gezamenlijk optreden van het opleidingsorkest en het harmonieorkest. Zij hebben leuke nummers gespeeld, waaronder enkele bekende melodieën.

Dit concert is een afsluiting van een bewogen jaar. Met Muziekvereniging Frisselstein uit Veghel is het hele schooljaar een fusie voorbereid, die helaas niet zal doorgaan. De leden van Harmonie Nijnsel zijn nu vol enthousiasme bezig om plannen te maken voor de toekomst. Zodra daar meer duidelijkheid over is, hoort u daar zeker van!

Geplaatst op (01-07-2018)

Zomeravondconcert!

Voor Harmonie Nijnsel is het een traditie om de laatste repetitie van het schooljaar een Zomeravondconcert te geven. Op muzikale wijze wensen we iedereen een fijne vakantie. Alle orkesten van de vereniging geven een kort optreden en onze jubilarissen worden in het zonnetje gezet.
Dit concert vindt plaats op dinsdag 26 juni en begint om 19.00 uur. Als het mooi weer is, is het concert op het Beckartplein. Anders verhuizen we naar binnen.
Tot dan!

Geplaatst op (17-06-2018)
Door: Marloes Helmes

Voorgenomen fusie tussen Harmonie Nijnsel en Muziekvereniging Frisselstein gaat niet door.

In de afgelopen maanden is er door leden van beide verenigingen in goede sfeer en constructieve samenwerking een fusie plan uitgewerkt.

Tijdens een bijzondere Algemene Ledenvergadering van beide verenigingen op 13 juni 2018, is na stemming gebleken dat er binnen Muziekvereniging Frisselstein onvoldoende steun is voor het fusie plan. De leden van harmonie Nijnsel stemden wel voor uitvoering van het fusie plan.

Uiteindelijk is het aan de leden van beide afzonderlijke verenigingen om de definitieve keuze te maken. Beide verenigingen respecteren elkaars keuze en zullen afzonderlijk van elkaar bouwen aan een nieuwe toekomst.

Geplaatst op (14-06-2018)
Door: Marloes Helmes

Een geslaagde opmaat naar Toekomstmuziek?!

Zaterdag 14 april was de Brink in Eerde de locatie waar Harmonie Nijnsel en Muziekvereniging Frisselstein een gezamenlijk concert ten gehore brachten.
In het traject waarin beide verenigingen onderzoeken of een fusie leidt tot toekomstmuziek, konden beide orkesten zichzelf presenteren, muzikanten elkaar leren kennen en het publiek kennismaken met het mogelijke toekomst orkest.
In een goed gevulde zaal in De Brink in Eerde beet Harmonie Nijnsel het spits af. Met 4 prachtige stukken werd het publiek meegenomen naar Oostenrijk, Schotland en Amerika. De presentator Pieter van Dieperbeek kondigde vervolgens muziekvereniging Frisselstein aan. Frisselstein wist het publiek te boeien met gevarieerde stukken. Het concert werd afgesloten door één groot orkest, samengesteld uit de orkesten van beide verenigingen. Dit orkest heeft met de stukken Ross Roy, onder leiding van Erik Kluin en Ouverture to a new age, onder leiding van Hans van der Velden een blik in de toekomst gegeven en laten horen hoe Toekomstmuziek?! kan klinken.

Het aanwezige publiek was onder de indruk van de imposante klanken van beide stukken. Met een waarderend applaus heeft het aanwezige publiek de hoop uitgesproken dat er meer Toekomstmuziek zal volgen.
De avond eindigde in een gezellige nazit met publiek en muzikanten van beide verenigingen.

Geplaatst op (16-04-2018)