Harmonie Nijnsel spetterend de vakantie in

Op dinsdag 26 juni heeft Harmonie Nijnsel haar laatste repetitie voor de zomervakantie gehouden, deze avond bestaat zoals gewoonlijk uit optredens van alle orkesten van de vereniging en is toegankelijk voor iedereen. Aangezien het een prachtige zomeravond was, vond de repetitie buiten plaats en was er veel publiek op het optreden afgekomen.

Als eerste heeft de slagwerkgroep van zich laten horen met enkele bekende nummers. De blokfluitgroep stond als tweede op het programma. Deze 4 leerlingen hebben pas enkele maanden les, maar konden toch al een mooi deuntje spelen!

Na deze 2 optredens zijn de jubilarissen van de vereniging gehuldigd. Dit jaar zijn er 2 jubilarissen: Jan van de Sande is 60 jaar lid en Ilse van den Boom speelt 25 jaar bij de vereniging. Door voorzitter Wim Beeks zijn beiden in het zonnetje gezet! Jan is door de KNMO geëerd voor zijn lange lidmaatschap met een bondsspeldje.

De avond werd afgesloten door een gezamenlijk optreden van het opleidingsorkest en het harmonieorkest. Zij hebben leuke nummers gespeeld, waaronder enkele bekende melodieën.

Dit concert is een afsluiting van een bewogen jaar. Met Muziekvereniging Frisselstein uit Veghel is het hele schooljaar een fusie voorbereid, die helaas niet zal doorgaan. De leden van Harmonie Nijnsel zijn nu vol enthousiasme bezig om plannen te maken voor de toekomst. Zodra daar meer duidelijkheid over is, hoort u daar zeker van!

Geplaatst op (01-07-2018)
Door: Marloes Helmes